Uspješnu priču nastavljamo već 27 godina

April je mjesec u kojem obilježavamo 27 godina uspješnog poslovanja. Naši osnivači, Sabit Frljak, dipl.ing.građ. i Ahmed Turbo, dipl.ing.građ. su dana 17.04.1996. osnovali društvo Termo-beton doo u Brezi.

Naši prvi projekti su vezani za mjesto odakle potičemo – Općinu Brezu. Obnova ratom porušenog i oštećenog Doma zdravlja u Brezi naš je prvi projekat. Zatim su uslijedili projekti obnove OŠ Safvet-beg Bašagić, obnova objekta Ambulante na Gornjoj Brezi, te obnova zgrada u samom centru Breze. Posebno smo ponosni na projekat obnove Umjetničke galerije u Sarajevu.

Godine 2001. selimo se u Potkraj (Breza) gdje se i danas nalazi upravna zgrada, te betonara i proizvodnja klasičnih betonskih proizvoda. Godine 2008. širimo se na još jednu lokaciju u Brezi, poznatu “Haldija”. Danas 15 godina poslije na ovoj lokaciji imamo savremenu betonaru sa laboratorijom te cijeli proizvodni kompleks u kojem se proizvode ab montažne konstrukcije, PERFECT betonski šahtovi, separatori i mnogi drugi proizvodi od SCC (samo-zbijajućeg) betona.

Ponosni smo i na veliki broj projekata u svim oblastima građevinarstva. Kao izvođač radova, uključeni smo od samog početka u izgradnju Koridora Vc. Uređenje obaloutvrda rijeka, izgradnja mostova i saobraćajnica, te veliki broj objekata iz oblasti visokogradnje dokaz su da smo jedna od rijetkih građevinskih firmi u našoj zemlji koja izvodi radove iz oblasti niskogradnje, visokogradnje i hidrotehnike. Naši proizvodi su prepoznati ne samo u BiH, nego i u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Naravno, ništa od ovog ne bi bilo moguće bez naših vrijednih uposlenika, a kojih danas brojimo oko 140. Također, zahvaljujemo se i svim dugogodišnjim poslovnim partnerima na povjerenju i podršci koju su nam davali kroz sve ove godine.

Uz veliku odgovornost, nastavljamo da kvalitetno radimo ono što najbolje znamo – gradimo za sve buduće generacije.

Nazad na aktuelnosti