Izgradnja mosta i pristupne saobraćajnice u Novoj industrijskoj zoni

Završeni su radovi na asfaltiranju saobraćajnice i mosta prema Novoj industrijskoj zoni u Vogošći. Radove je izvela firma „Termobeton” d.o.o. Breza na osnovu Okvirnog sporazuma. Radi se o dijelu saobraćajnice od Nove industrijske zone do mosta, uključujući i most u dužini od 130 metara.

Sami radovi su uključivali izmještanje podzemnih instalacija vrelovoda u dužini od 150 metara, fekalne i oborinske kanalizacije u dužini od 155 metara i vodovoda u dužini od 47 metara.

U drugoj fazi projekta, izvedeni su radovi na konstrukciji mosta, što podrazumjeva izgradnju armirano betonske konstrukcije mosta raspona 20 m i širine poprečnog presjeka 12 m.

Uz to je izgrađeno 267 m saobraćajnice, poprečnog presjeka od dvije saobraćajne trake širine 3,25 m, ivične trake po 0,30 m, sa obostranim pješačkim stazama širine po 1,60 m. Konstrukcija saobraćajnice se sastoji od tampon od 40 cm, bitonosivog sloja 7 + 7 cm, te habajućeg sloja od 4 cm.

Most prema Novoj industrijskoj zoni u Vogošći od 09.02.2021.godine je otvoren za saobraćaj.

Izvor: https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokalne-teme/nova-industrijska-zona-vogosca-dobit-ce-most-i-pratecu-saobracajnicu/348195 

Nazad na aktuelnosti