Osnivačka skupština ”Udruženja poslodavaca Breza”

Na inicijativu skupine privrednika iz Breze i Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK, dana 17.11.2015. godine (utorak) u sali općine Breza održana je 1. – Osnivačka skupština „Udruženja poslodavaca BREZA“.

Osnivačkoj skupštini Udruženja poslodavaca Breza prisustvovalo je 10 vlasnika i direktora kompanija koje posluju na području općine Breza. Podršku inicijativi za formiranje Udruženja poslodavaca Vareš dalo je više od 20 poslodavaca koji posluju u Brezi i koji su najavili svoje pristupanje novoosnovanom Udruženju. Osnivači i budući članovi su privatne kompanije koje posluju na području općine Breza.
Na Osnivačkoj skupštini donešena je jednoglasna Odluka o formiranju Udruženja poslodavaca Breza, a usvojen je i Statut Udruženja poslodavaca Breza, kao najvažniji pravni akt Udruženja.

 

Za 20.11.2015.godine (petak) je zakazan je i prvi sastanak Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Breza.
Za prvog Predsjednika Udruženja poslodavaca Breza izabran je gdin Amir Kazaz, vlasnik i direktor kompanije KAZAZ doo Breza. Za prvog Predsjednika Skupštine Udruženja poslodavaca Breza izabran je gdin Ahmed Turbo, suvlasnik i direktor kompanije TERMOBETON doo Breza.

Privrednici sa područja općine Breza su formiranjem općinskog Udruženja poslodavaca potvrdili svoju opredjeljenost da organizirano i sistemski učestvuju u donošenju svih važnih odluka koje se tiču privrednog razvoja ove općine Breza.
Formiranjem Udruženja poslodavaca Breza završen je proces formiranja općinskih udruženja poslodavaca na području Zeničko-dobojskog kantona. Na području 12 općina koje čine Zeničko-dobojski kanton danas postoji 12 općinskih Udruženja poslodavaca, u svakoj općini po jedno udruženje. Osnivači Udruženja poslodavaca Breza, kao i ostala Udruženja poslodavaca koja su pristupila u SAVEZ udruženja/udruga poslodavaca ZDK, izrazili su nedvosmislenu želju da učestvuju u svim privrednim aktuelnostima na razini Zeničko-dobojskog kantona.

 

Izvor: http://www.upzenica.ba/osnivacka-skupstina-udruzenja-poslodavaca-breza/

Nazad na aktuelnosti